Proiect construc╚Ťie nerespectat

Intrebari si RaspunsuriCategory: IntrebariProiect construc╚Ťie nerespectat
Dragomir Florin asked 2 years ago

Bun─â ziua ! Doresc s─â va adresez o ├«ntrebare, poate pe aceast─â cale voi primi ╚Öi un r─âspuns ! Este vorba de casa aflat─â ├«n stare de finalizare. Tat─âl meu nu a respectat proiectul de construc╚Ťie ├«n totalitate, a mai construit c├óteva anexe ( cote╚Ť pentru g─âini, o teras─â) , plus c─â a construit acoperi╚Öul terasei cu 1 m fa╚Ť─â de proiect! Cei de la prim─ârie nu vor s─â ├«i dea acele \”acte pentru cas─â\”, spunandu-i c─â e pasibil de amend─â de p├ón─â la 50.000 roni. Exist─â vreo variant─â de a nu primi aceast─â amend─â ╚Öi de a putea intra in legalitate ? Casa se afla in construc╚Ťie de aproximativ 8 ani ? Mul╚Ťumesc mult, o zi frumoas─â !!!

1 Answers
Administrator Staff answered 2 years ago

Nerespectarea termenelor de executie din autorizatia de construire emisa in urma cu 8 ani (de obicei autorizatia are valabilitate 1 an cu posibilitatea extinderii la inca 1 an) atrage dupa sine unele consecinte, una dintre ele fiind amenda.
In situatia dvs este greu sa evitati amendarea, mai ales ca nu ati respectat prevederile din proiect (ati construit acoperisul terasei cu inca 1 m peste cota admisa in proiect). Insa se poate intra in legalitate prin autodenunt la Disciplina in constructii din cadrul Politiei locale care va va amenda chiar pentru situatia de ÔÇťintrare in legalitateÔÇŁ. Cu aceasta amenda primita pe care trebuie sa scrie obligatoriu ÔÇťintrare in legalitateÔÇŁ trebuie sa mergeti la Primarie, si sa solicitati un ÔÇťCertificat de urbanism pentru intrare in legalitateÔÇŁ.
In baza Certificatului de urbanism pentru intrare in legalitate trebuie sa pregatiti documentatia tehnica aferenta intrarii in legalitate (proiect tehnic) pe care o veti depune ulterior tot la Primarie, de unde veti primi confirmarea intrarii in legalitate.
Mai jos aveti un link catre un articol cu acest subiect:
http://ionescusava.ro/cum-construim-fara-sa-fim-amendati-ori-demolati

Revino la inceputul articolului