Indepartarea mortarelor si chiturilor

┬á├ÄNDEP─éRTAREA MORTARELOR ┼×I A CHITUIRILOR NECORESPUNZ─éTOARE DE CIMENT APLICATE PE ELEMENTELE DE CONSTRUC┼óIE

 

Prevederi generale

Se intervine pe zonele unde apar mortare inestetice.

Ca urmare a unor interven╚Ťii neavizate ┼či neprofesioniste, au fost aplicate pe elementele de construc╚Ťii (ancadramente decorative ferestre, cornise decorative, etc), mortare necorespunzatoare, preparate cu exces de ciment, grosolan puse ├«n opera, puternic aderente, cu aspect inestetic, incompatibile cu suportul din piatra ┼či/sau c─âr─âmid─â.

Sunt con╚Ťinute procurarea materialelor si transportul acestora la ┼čantier, evacuarea materialelor la depozitul de ┼čantier, ┬áprecum si oricare alte consumuri de materiale, for╚Ťa de munca si utilaje necesare execut─ârii opera╚Ťiunii.

Este con╚Ťinuta ├«nregistrarea opera╚Ťiunii in ata┼čamentul lucr─ârilor.

 

Condi╚Ťii de execu╚Ťie

Este o opera╚Ťiune minu╚Ťioasa, ce se executa cu aten╚Ťie sub supravegherea directa a personalului tehnic de ┼čantier atestat, care va stabili, in func╚Ťie de situa╚Ťie, tehnica de lucru si instrumentarul adecvat.

├Ändep─ârtarea mortarelor de ciment se face manual, folosindu-se dup─â caz spaclul, bisturiul sau instrumentar de uz dentar, ├«ndep─ârtarea se face cu bl├ónde╚Ťe, evitandu-se afectarea crustei de autoprotectie.

Opera╚Ťiunea se executa uscat, dar daca probele la ├«nmuierea cu apa a acestor mortare dau satisfac╚Ťie, se poate folosi sp─âlarea locala cu apa ┼či perii cu parul scurt, de t─ârie medie.

Este important de urm─ârit sa fie eliminat aspectul inestetic, f─âr─â a se insista la cur─â╚Ťarea porilor.

 

Produse ┼či materiale┬á

– apa potabila, daca este cazul.

  • ┼čpaclu
  • instrumentar de uz dentar
  • bisturiu
  • perii cu parul scurt, t─ârie medie.
  • daltite otel
  • ciocan
  • eventual, aspirator 1.400 – 1.800 W.

 

M─âsurarea lucr─ârilor

Se m─âsoar─â la decimetru p─âtrat de suprafa╚Ťa executata, inscriptibil─â ├«n forme geometrice asimilabile poligoanelor regulate, cercului sau elipsei.