Jaluzele exterioare

Acest capitol se refera la livrarea si montarea rulourilor de jaluzele exterioare din aluminiu.

 

STANDARDE DE REFERINTA

 

SR EN 13561:2009¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Jaluzele exterioare. Cerin»õe de performan»õńÉ, inclusiv de securitate

 

Componente:

Jaluzele orizontale: lamele din aliaj de aluminiu sarac in cupru, lacuit la cald, sectiune 80/0,5 mm; snur ghidaj consolidat, rezistent la intemperii; panglica de ridicare material textil special de 60/0,33 mm, rezistenta la rupere, la radiatii ultraviolete, la imbatranire si la intemperii; sine de ghidare laterale din profile de aluminiu extrudat, actionare silentioasa; bagheta inferioara din profil de aluminiu extrudat  80/20 mm.

Casete de tabla aluminiu lacuit la cald; se monteaza aparent, pe casetele structurale ale fatadei metalice.

Culoare conform standard beneficiar.

 

Conditii de transport:

– rulourile se vor manevra si transporta numai in pozitie culcat pe orizontala. Ridicarea acestora inspre verticala poate duce la deplasarea anumitor componente, avand ca si consecinta defecte de functionare a ruloului, neacoperite de garantie.

 

– se vor evita socurile si loviturile, acestea putand avea drept urmari defecte de functionare a rulourilor, neacoperite de garantie, precum si modificari ale aspectului rulourilor.

Montaj:

– se va urmari intotdeauna ca ghidajele sa fie perfect drepte si paralele. Pozitionarea acestora se face numai cu ajutorul nivelei.

Рse va evita curbarea ghidajelor, curbare care poate aparea datorita suprafetelor de montaj  neregulate;

– prinderile ghidajelor se vor face numai prin camera de prindere (unde este cazul). Este exclusa prinderea cu suruburi in camera de culisare, sau existenta oricarui obstacol (ex. capete de suruburi) in aceasta camera.

Masuratori si decontare:

Conform liste cantitati, unitate de masura ml.