Nota de prezentare (O.A.R. 2006)

Caietele de sarcini pe care le regasiti pe acest site au la baza documentatia redactata de catre Ordinul Arhitectilor din Romania  la data 24 martie 2006

NOTA DE PREZENTARE – O.A.R. , Bucuresti, 2006 –

<<In acest volum sunt cuprinse “Conditii tehnice generale pentru executarea lucrarilor de constructii”, grupate pe capitole (grupe) de lucrari specifice lucrărilor de FINISAJE pentru constructii civile, constructii de locuinte si social culturale.

 

  1. Fiecare asemenea capitol este prezentat în cadrul unei specificatii care contine:

Generalitati РPrezentele specificatil se vor folosi la ̨ntocmirea caietelor de sarcini pentru lucrari de finisaje la constructii civile.

Concept de baza РSpecificatiile din acest volum fac trimiteri la standarde, normative si prescriptii tehnice si se citesc ̨mpreuna cu acestea.

Materiale si produse – Sunt enumerate si se descriu materialele si standardele sau normele de calitate si testare ale acestora.

Executia lucrarilor Sunt descrise principalele conditii tehnice de executie a lucrarilor de finisaj, cu referire la tehnologiile specifice pentru fiecare capitol de lucrare în parte.

Teste, probe, verificari РSunt indicate abaterile admisibile privind calitatea lucrarilor executate, de asemenea sunt indicate principalele operatiuni de verificare, fac̢ndu-se trimiteri la standardele de verificari si teste necesare asupra materialelor utilizate.

Masurători si decontări – Se fac precizarile necesare privind modul si conditiile de masurare si decontare a lucrarilor de finisaje, în corespondenta cu listele de cantităti din lucrari.

 

  1. Prezentare si utilizare

Specificatiile standard din acest volum se pot utiliza sub forma tiparită de “caiete de sarcini” sau sub forma de “dischete” cu utilizare pe calculatoare PC.

In varianta “dischete” este posibila completarea specificatiilor pentnu adaptarea lor direct prin calculatoarele PC, în functie de necesitatile si particularitatile concrete ale fiecarei lucrari.

 

  1. Codificare

Sistemul de codificare adoptat pentru specificatiile standard din acest volum permite o identificare usoara si rapida a fiecarui capitol de lucrari.

S-a adoptat sistemul de ordonare în scara, astfel:

(14) 0000 Capitolul “PARDOSELI”

(14) 1000 Sectiunea “Pardoseli din placi mozaicate”

(14) 1100- Subcapitol “GENERALITATI”

(14) 1110 – Specificatia “Descriere si limite de aplicabilitate”

(14) 1111- Specificatia elementara

 

Acest sistem de codificare permite adaugarea de subcapitole, eliminarea sau completarea de articole de specificatii pentru fiecare treapta în asa fel încât utilizând de preferinta sistemul automatizat acestea sa poata fi utilizate si adaptate la diverse lucrari concrete. Diversele subcapitale sau articole de specificatii elaborate pentru diverse lucrari civile vor putea fi inserate în specificatiile standard completându-le pe cele incluse în prezentul volum si constituindu-se în acest fel în banci de date pentru specificatii care vor permite folosirea lor la proiectare pentru elaborarea caietelor de sarcini si executia lucrarilor de constructii.>>

 

(Din documentatia “Conditii tehnice generale pentru executarea lucrarilor de constructii”, O.A.R. 24 martie 2006)

LinkedIn
Share
Follow by Email
Revino la inceputul articolului