Pardoseala suprainaltata

  1. Generalitati

1.1. Obiectul specificatiei

Montarea de pardoseli tehnice suprainaltate, antistatice.

 

  1. Receptia lucrarilor executate anterior, coordonarea si interfata cu alte specialitati

– Executarea  pardoselilor se va face numai dupa terminarea lucrarilor prevazute sub pardoseli (canale, fundatii, conducte, instalatii electrice, sanitare, de incalzire, etc) efectuarea probelor prescrise, precum si dupa terminarea in incaperea recpectiva a tuturor lucrarilor de constructii-montaj, a caror executie ulterioara ar putea deteriora pardoseala.

– Atunci cand stratul suport al noii pardoseli este construit din plansee de beton sau beton armat, este necesar ca aceste suprafete suport sa fie pregatite prin curatarea si spalarea lor cu apa de eventualele impuritati sau resturi de tencuiala. Curatarea se va aface cu maturi si perii.

– Armaturile sau sirmele care eventual ies din planseul de beton armat vor fi taiate sau indoite.

– Conductorii electrici care se monteaza sub pardoseala (pe suprafata planseului) vor fi acoperiti cu mortar de ciment in grosimea strict necesara pentru protejarea lor.

– Inainte de executarea pardoselilor se va verifica daca conductele de instatii sanitare sau de incalzit centrala, care strapung planseul, au fost izolate corespunzator, pentru a se exclude orice contact al conductelor cu planseul si pardoseala.

 

 

  1. Materiale si produse:

 

  1. Panouri suport din sulfat de calciu
  2. Structura portanta din capete si picioare cu tije reglabile din otel zincat ambutisat
  3. Finisaj antistatic
  4. Accesorii pentru distributie electrica, telefonie si date

 

Inaltimi:

200 mm

320 mm

 

  1. Executia lucrarilor

Montatorul va verifica daca spațiul de montaj este curat, uscat si liber de orice obiecte de mobilier sau scule, dispozitive, agregate sau aparatura care ar putea stanjeni activitatea de asamblare-montaj a pardoselii.

 

Se recomanda ca montajul pardoselii sa se efectueze ultimul in ordinea finisarii spatiului respectiv.

 

Se va elimina orice pericol de infiltratie a apei sau umiditatii excesive, patrunderea acesteia in timpul montajului sau dupa acesta conducand la compromiterea calitatii pardoselii.

 

Se va asigura o temperatura de 15 – 25 grade Celsius in spatiul de montaj.

 

Umiditatea relativa va fi intre 40% si 65%.

 

Suprafata suport se va preda curata, uscata, plana, ferma, fara crapaturi sau goluri fara pete de substante chimice (grasimi, uleiuri etc).

 

Se va lua in calcul contractia pardoselii-suport astfel incat in viitor sa nu fie asteptate variatii dimensionale.

 

Suprafata suport va fi prevazuta sa suporte o incarcare egala cu cea a sumei dintre greutatea pardoselii si a maximului incarcarii ei, ambele specificate de catre montator.

 

Orice operatii de montaj a instalatiilor electrice si de apa sub pardoseala se vor termina inaintea inceperii montajului acestuia.

Orice instalatie sub pardoseala se va departa cu minim 12 cm de perete pentru a se putea pozitiona structura portanta.

Tencuiala peretilor va fi terminata cu 60 zile si vopsirea lor (vopsea lavabila) cu 30 zile inaintea montajului pardoselii. Suprafetele de contact cu pardoseala vor fi ferme si rezistente la eventualele vibratii sau socuri transmise de aceasta.

Se vor asigura montatorului surse de curent electric si apa iar in spatiul de montaj se va asigura o interdictie de circulatie a altor persoane de cand se incepe instalarea pana dupa 1 zi de la terminarea ei.

Inaintea inceperii montajului se vor verifica diferentele de nivel ale sapei suport (cu nivela laser) pentru a se verifica, fata de nivelul de montaj, daca se incadreaza in plaja de reglaj a structurii de pardoseala care urmeaza a se monta.

 

Se va controla calitatea sapei.

 

Piedestalele se vor fixa pe sapa suport fie prin prindere cu dibluri, fie prin lipire cu adezivul recomandat de producator, ambele variante fiind acceptabile din punct de vedere tehnic.

 

Inceperea montajului se face prin trasarea a 2 axe perpendiculare pe pardoseala camerei, paralele cu laturile panourilor ce se vor monta.

 

Structura se va aseza respectandu-se modulul de 600x600mm, evitandu-se obtinerea de taieturi de panouri de dimensiuni reduse sub 15 cm.

 

Dupa terminarea asezarii structurii (numai picioare sau picioare+traverse) se va ajusta nivelul intregii structuri pentru orizontalitate.

Se incepe asezarea panourilor, intai cele intregi.

 

Ultimele montate vor fi panourile ce formeaza perimetrul, dupa ce vor fi taiate la dimensiuni.

Daca structura e formata doar din picioare reglabile acestea se vor fixa pe pardoseala prin lipire cu adeziv. In acest caz structura se va fixa si regla fiecare in parte si concomitent cu asezarea panourilor. Se va astepta 48 ore inainte de a se circula pe pardoseala.

Montajul se va face numai de catre firma furnizoare sau o firma acreditata de catre aceasta; daca, din diverse motive, acest lucru nu este posibil, se va solicita asistenta tehnica oferita de catre firma furnizoare.

  1. Controlul calitatii lucrarilor

Conditii de calitate si verificarea lucrarilor

Pe parcursul executarii lucrarilor se verifica în mod special :

– îndeplinirea conditiilor de calitate a suprafetei suport specificate mai sus;

– calitatea produselor introduse în executie, conform standardelor si normelor interne de fabricatie;

  • corectitudinea executiei cu respectarea specificatiilor

 

Lucrarile executate fara respectarea celor mentionate mai sus si gasite necorespunzatoare se vor reface sau remedia.

Receptia pardoselii epoxidice antiderapante se va face numai dupa uscarea si intarirea completa, min. 7 zile dupa aplicare.

 

 

  1. Masurare si decontare

 

Masurarea si decontarea lucrarilor se va face la mp.

In articolul din cantitativul de lucrari sunt cuprinse pardoseala suprainaltata, inclusiv stratul suport si materialele pentru rosturi.

 

  1. Receptia lucrarilor

6.1 Receptia preliminara

La receptia preliminara a straturilor suport, a straturilor de uzura si a placajelor se va incheia proces verbal de lucrari ascunse.

Receptia preliminara  se face pe faze de lucrari, la cererea beneficiarului, dar la cel putin 100 metri patrati.

La receptie se verifica:

-respectarea standardelor de calitate,

-respectarea dimensiunilor din proiect,

– aderenta la suport prin sondaje,

Rezultatele se inscriu in Procesul Verbal de Lucrari Ascunse.

Nu se admit umflaturi, crapaturi, fisuri, urme vizibile de reparatii locale, asperitati, pete, urme de lovire etc.

Abateri admisibile :

  • orizontalitate : 1mm/m, nu mai mult 2 mm pe dimensiunea incaperii.
  • rosturi: 1mm/m, nu mai mult 2 mm pe dimensiunea incaperii.
  • omogenitatea culorii: nu se admit discontinutati de culoare.

Comisia de receptie examineaza lucrarile fata de prevederile proiectului privind conditiile tehnice si de calitate de executie, precum si constatarile in cursul executiei de catre organele de control. Se incheie proces verbal de receptie conform prevederilor in vigoare specificandu-se eventualele remedieri necesare.

In zonele cu defecte majore lucrarile se refac integral.

6.2. Receptia finala

Va avea loc dupa expirarea perioadei de garantie si se va face in conditiile respectarii conditiilor in vigoare precum si a prevederilor prezentului caiet de sarcini.

 

  1. Prevederi finale

Prevederile din prezentul caiet de sarcini nu exclud obligativitatea respectarii de catre intreprinderea constructoare si de catre beneficiar, a tuturor actelor normative (STAS) care au referire la problemele ce fac obiectul caietului de sarcini si care sunt in vigoare la data executiei lucrarilor.